Superprestige Gieten in afgeslankte vorm door

Superprestige Gieten in afgeslankte vorm door

De organisatie van de Telenet Superprestige veldrit van Gieten heeft besloten om de jaarlijkse internationale veldrit dit jaar door te laten gaan, maar wel in een behoorlijk afgeslankte vorm.

Aanstaande zondag 11 oktober is de Superprestige zonder publiek, gasten en vip’s en jeugdwedstrijden. Het programma bevat nu enkel de wedstrijden voor elite-vrouwen/U23 en elite-mannen/U23. Het bestuur van Stichting Wielerpromotie Oostermoer is al 45 jaar verantwoordelijk voor de organisatie van de internationale veldrit.

Keuzes maken

De organisatie laat weten dat de gezondheid van een ieder de eerste prioriteit is. Ze willen onder andere zoveel mogelijk bescherming bieden aan aan de grote groep vrijwilligers die bij de organisatie betrokken is. Maar ook het regionale economisch belang weegt mee, laten ze in een persbericht weten: “bij een algehele afgelasting zou dit grote gevolgen voor onze vaste trouwe regionale partners hebben: er waren vele hotelovernachtingen geboekt maar ook bij onze partners in de evenementenbranche.”

Kijk live mee

De vrouwen gaan op 11 oktober om 16.00 uur van start. De mannen starten om 17.15 uur. Beide wedstrijden zijn te zien op TV Drenthe, Eurosport en Playsports Telenet (België).