NK wielrennen 2020

NK wielrennen 2020

Papendal/Drenthe, 17 oktober – In juni 2020 vinden de Nederlandse Loterij NK wegwielrennen op en rond de Col du VAM plaats, vlakbij het Drentse Wijster. Het is voor het eerst dat de Nederlandse kampioenschappen wegwielrennen naar de Col du VAM trekt. De wegwedstrijden vinden plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni.
 
Het is de eerste keer dat nationale wedstrijden rond de VAM-berg worden georganiseerd. Henk Brink, gedeputeerde Sport van provincie Drenthe, is trots op de komst van het wielerevenement:
“Drenthe is de fiets- en vrijetijdsprovincie van Nederland. Met de Col du VAM hebben we een unieke locatie waar fietsen, mountainbiken en wandelen samen komen. Dat het NK hier in 2020 naartoe komt, voelt als een enorme kers op de taart. Het is een blijk van waardering voor iedereen die zich inzet voor fietsen in Drenthe én voor wat we hier met de VAM-berg gedaan hebben. Ik weet zeker dat we samen een prachtig wielerfeest gaan neerzetten.”
Wethouder Sport van Midden-Drenthe, Erjen Derks sluit zich daarbij aan. “Het is natuurlijk prachtig dat de KNWU de Col du VAM als locatie voor het NK wielrennen heeft gekozen. Dat bevestigt nog maar eens dat we met dit bijzondere wielerparcours een echt pareltje voor de wielersport in Midden-Drenthe hebben. Een parcours dat gelukkig niet alleen door de professionele fietsers omarmd wordt, maar ook door amateurs en recreanten. Vanaf komend jaar neemt Thijs Rondhuis, namens Courage Events, de organisatie van de Nederlandse Loterij NK wegwielrennen over van Golazo. Courage Events heeft veel ervaring in het organiseren van grote wielerevenementen, zoals de Healthy Ageing Tour, Boels Ladies Tour en Olympia’s Tour.
 
Algemeen Directeur KNWU, Thorwald Veneberg kijkt uit naar de Nederlandse Loterij NK wegwielrennen op de Col du VAM: “Met Courage Events kiezen we voor een andere opzet van de kampioenschappen. Dit jaar rijden de nieuwelingen en junioren in hetzelfde weekend en op het zelfde parcours als de professionals hun wegwedstrijden. Daarnaast leent de omgeving en de Col du VAM zich voor een waar wielerspektakel en een attractief en selectief parcours met de nodige hoogtemeters.” Programma  
De Nederlandse Loterij NK Wegwielrennen worden op drie dagen verreden. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni worden de wegwedstrijden van de nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften, elite-vrouwen en elite-mannen met én zonder contract verreden. De tijdritten worden op een nader te bepalen plaats verreden. Meer informatie over de NK vind je ook op www.nkwielrennen.com
 
Hoofdsponsor NK wegwielrennen
Nederlandse Loterij, sponsor van de Nederlandse wielersport en afgelopen jaar naamgever van de NK wegwielrennen in Ede is in 2020 ook de trotse naamgever van de NK wegwielrennen op de Col du VAM.
 
Over Nederlandse Loterij
Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Jaarlijks investeert Nederlandse Loterij een groot deel van haar opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, in 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën.

Meer over dit onderwerp