Mountainbike klassieker: Geopark Hondsrug Classic

Mountainbike klassieker: Geopark Hondsrug Classic

Van ervaren wedstrijdrijders tot en met recreanten en liefhebbers: de Geopark Hondsrug Classic is een wedstrijd voor iedere mountainbiker. Op zondag 4 oktober wordt de zevende editie verreden vanaf het Nije Hemelriek in Gasselte. Een van de grootste mountainbike evenementen gaat dit jaar met een aantal corona-aanpassingen van start.

Geen massastart

Kenmerkend voor de Hondsrug Classic is dat alle categorieën in een keer starten. Dit jaar is besloten om in blokken te starten, om doorstroom zoveel mogelijk te verspreiden en daarmee corona-maatregelen in acht te nemen. Organisator Jansen Event-Sportmanager start om 09.00 uur met vijf startblokken wedstrijdrijders, gevolgd door vijf startblokken recreanten om 12.00 uur.

Uitdagend parcours

Deelnemers staat, ondanks het gemis van de massastart, een uitdagend parcours te wachten. De uitgestippelde route bedraagt zo’n 65 kilometer en leidt over zowel mul zand als slingerende paadjes in het naastgelegen bos. Het parcours is iets aangepast vanwege de maatregelen, zodat er ook veilig ingehaald kan worden door deelnemers.

Klassieker onder mountainbikers

Van 1997 tot en met 2011 werd de Hondsrug Classic jaarlijks in oktober georganiseerd. Vele bekende mountainbikers en liefhebbers hebben deelgenomen aan deze klassieker door de Staatsbossen van Gieten. In 2014 heeft Jansen Event-Sportmanagement het initiatief genomen om de Hondsrug Classic nieuw leven in te blazen. Sindsdien heeft het evenement een nieuwe naam gekregen: Geopark Hondsrug Classic.

Huldiging door RTV Drenthe

Het middenterrein van het evenement is dit jaar niet bestemd voor teamplaatsen, maar is vrij voor doorstroom van bezoekers en deelnemers. Toeschouders zijn welkom, mits zij zich aan de 1,5 meter-regel houden en niet luid aanmoedigen. De huldiging van nummer 1, 2 en 3 van wedstrijdrijders en recreanten vindt ’s morgens en ’s middags plaats op het podium van RTV Drenthe.