Superprestige Gieten

13 okt. 2019

Superprestige Gieten

Cyclocross Gieten is een veldritwedstrijd georganiseerd in het Nederlandse Gieten en maakt sinds 1989 deel uit van de Superprestige veldrijden.
 

Telenet Superprestige Veldrit Gieten definitief op zondag 13 oktober.

Het heeft lang geduurd maar eindelijk is het definitief: de internationale Telenet Superprestige Veldrit van Gieten wordt georganiseerd op zondag 13 oktober.
De organisatie had deze datum ook aangevraagd, maar de UCI had een andere datum voor Gieten in gedachten. In eerste instantie zondag 29 september. Aangezien dan de Nations Cup op de TT-baan in Assen wordt georganiseerd werd geen toestemming verleend en na overleg met de UCI werd het toen zondag 8 december. Doordat de Superprestige veldrit in het Belgische Zonhoven op 13 oktober door de UCI werd ingedeeld ontstonden daar grote problemen. Zij konden geen veldrit organiseren op deze datum vanwege een ander grootschalig evenement in dezelfde gemeente. Zij wilden graag in december organiseren en zo ontstond er een afspraak tussen beide organisaties om te ruilen. Onderling dus volledige afstemming en ook de KNWU en de BWB konden zich vinden in de datumruil. De UCI moest echter ook haar goedkeuring verlenen en dat is nu op 1 mei gerealiseerd.
Hierdoor is de datum voor Gieten nu dus definitief zondag 13 oktober en kan de organisatie vol aan de slag met de organisatie. Gieten is hiermede ook weer de eerste Superprestigewedstrijd en tevens de eerste grote confrontatie van alle toppers in Europa. Op deze zondag wordt weer een compleet programma afgewerkt met wedstrijden voor nieuwelingen, nieuwelingen-meisjes, junioren, vrouwen-elite/beloftevrouwen en mannen-elite/beloften. Het parkoers is wederom aan de Nijslootsweg rond de zandafgraving.

Website