Geopark Hondsrug Classic

Zondag 4 oktober 2020

Geopark Hondsrug Classic

De Hondsrug Classic is een van de grootste mountainbike evenementen waarbij alle categorieën in een wedstrijd starten. Van ervaren wedstrijdrijders tot en met de recreant en liefhebber. Vanaf 1997 tot en met 2011 werd deze klassieker jaarlijks in oktober georganiseerd en hebben vele bekende mountainbikers deelgenomen evenzo vele liefhebbers deze wedstrijd door de Staatsbossen van Gieten gereden. Jansen Event-Sportmanagement heeft het initiatief genomen om de Hondsrug Classic nieuw leven in te blazen. Sinds 2014 onder de nieuwe naam: Geopark Hondsrug Classic. Op zondag 4 oktober wordt de 7e editie van de Geopark Hondsrug Classic verreden vanaf het Nije Hemelriek in Gasselte.

Belangrijk bericht van de organisatie:

Dit jaar kunnen we helaas niet met z’n allen tegelijk starten. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen zullen we in blokken gaan starten. Dit ziet er als volgt uit:

• 9.00 uur – KNWU wedstrijdrijders (nieuwelingen, nieuwelingen meisjes, junioren, junioren dames, dames, elite, beloften, amateurs en masters)
• 12.00 uur – Basisleden KNWU en recreanten

De startnummers worden opgestuurd. Bij inschrijving is mogelijk op de dag zelf, er kan dan alleen met pin betaald worden. Het parcours wordt iets aangepast, zodat er veilig gefietst en ingehaald kan worden. 

Geopark Hondsrug Classic